pátek 26. června 2015

CESTOVNÍ SET WINSOR & NEWTON :)

Akvarel jsem si teď tak oblíbila, že jsem se rozhodla koupit svým avarelům Schmincke malého cestovatelského brášku a to kompaktní set na cesty od Winsor & Newton. Kromě malých rozměrů a nízké váhy má báječné vychytávky - vytahovací paletu, mističku na vodu, která se dá na bocích připevnit. Dokonce se dá pak vlastně celá krabička držet jako paleta. Jsem na ně moc zvědavá a jako obvykle z nich mám ohromnou radost... někdo holt kupuje boty a kabelky, já ujíždím na fixách, štětcích a barvách :) 

A teď už jen zbývá někam vyrazit! 





pátek 19. června 2015

PONT DES ARTS ♥

Pont des Art je jednoznačně jedním z mých nejoblíbenějších míst v Paříži. S velkou lítostí jsem nedávno četla článek o tom, že zámky lásky, které zamilovaní věšeli na most, kompletně zničily zábradlí. To se pod jejich vahou bortilo a celé kusy odpadávaly. Věšení zámků na památky všeobecně považuji skoro za vandalství. Pařížská radnice v červnu zahájila odstraňování původního zábradlí, které dočasně nahradila poněkud divokými růžovými panely. Ty by pak časem měly být nahrazeny snad prý skleněným zábradlím. A tohle celé mi připadá jako ohromná škoda. Je mi to moc líto, protože původní podoba mostu, kterou si pamatuji, byla senzační. 

Následující obrázky jsem fotila v létě 2008, kdy na zábradlí nebyl jediný zámek. Při tehdejší návštěvě Paříže jsem se sem chodila podívat každý den alespoň na chvilku.  Dokonce jsem tehdy na mostě jeden večer absolvovala i klasický piknik na dece s francouzským vínem, bagetou a plesnivým sýrem. Prostě tímhle chci říct, že mi původní vzhled mostu s drátěným zábradlím bude moc a moc chybět. Byla to moje srdeční záležitost a nezbývá než doufat, že se jim to nové skleněné zábradlí povede...

















A zjistila jsem, že fotek z Paříže z roku 2008 mám hromadu, tak někdy příště třeba další díl :)




neděle 7. června 2015

AKVAREL


Po celkem dlouhé době jsem dnes vyndala akvarely. Akvarely mám opravdu báječné, dlouho jsem o nich snila a vysnila jsem si hned velkou plechovou krabičku Schmincke Horadam. Už si ani nevzpomínám, kdy jsem s nimi malovala naposledy, dnes pro ně naštěstí nastal ten správný čas...


Původně jsem chtěla zdokumentovat postup, udělala jsem první dvě fotky, ale nakonec mne to tak zaujalo, že jsem najednou zjistila, že je hotovo a já vlastně vůbec v průběhu nefotila :) 



A tohle je okamžik, kdy jsem byla přistižena, že jsem se zašila a kreslím si sama. Nikolka už se sápe po mém stětci, hrne se mi na klín, hledá papír a raduje se, co že to zase máme za nové barvičky. Jak je tu voda, to je její. Já narychlo sklízím obrázek a balím plechovou krabičku s akvarely, ty musím zachránit… klid je ta tam… 


Už jsem skoro zapomněla jak je akvarel jemný a něžný, jakoby sametový. Ve skutečnosti je to vidět ještě více než na fotkách. Musím si na akvarely vzpomenout  častěji.




pátek 5. června 2015

OBRÁZEK, KABELKA A ČLÁNEK V ČASOPISE DEKOR

V letním čísle časopisu Dekor najdete na straně 30 ručně ušitou kabelku s mým obrázkem, kterou vyrobila spolupracovnice časopisu Dekor Eva Trávníčková. Na straně 92 je článek s rozhovorem a mými obrázky a na vnitřní zadní straně pak obrázek z kabelky k vystřižení nebo zarámování.

Tímto děkuji časopisu Dekor a Radce Buriánkové za spolupráci a doufám, že se vám celé letní číslo časopisu Dekor bude líbit :)